امیر موذنی در گفت‌وگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان: ماسک را به عنوان لباس نظامی تعریف کردیم

(این وبلاگ یکبار توسط دشمنان اسلام حذف گردیده )اخبار روز ، رویدادهای مهم ، مهمترین و پربیننده ترین اخبار روز ، نظامی ، ورزشی ، داستان، مذهبی ،

پربیننده ترین اخبار روز ، پربیننده تریین خبرهای روز ، پر بازدیدترین اخبار روز ، پربازدیدترین خبرهای داغ روز

امیر موذنی در گفت‌وگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان: ماسک را به عنوان لباس نظامی تعریف کردیم

فاتح
(این وبلاگ یکبار توسط دشمنان اسلام حذف گردیده )اخبار روز ، رویدادهای مهم ، مهمترین و پربیننده ترین اخبار روز ، نظامی ، ورزشی ، داستان، مذهبی ، پربیننده ترین اخبار روز ، پربیننده تریین خبرهای روز ، پر بازدیدترین اخبار روز ، پربازدیدترین خبرهای داغ روز

امیر موذنی در گفت‌وگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان: ماسک را به عنوان لباس نظامی تعریف کردیم

ماسک را به عنوان لباس نظامی تعریف کردیم/ نیروی زمینی ارتش در حال کار بر روی واکسن کروناست

بسیاری از کشورها برای مقابله با ویروس کرونا از نیروهای مسلح خود کمک گرفتند.

به نقل از  خبرنگاران جوان، مهدی طلوع وند؛ ویروس کرونا و نحوه مواجهه با آن، همواره یکی از دغدغه‌هایی است که کشور‌های جهان به دنبال راه چاره برای مقابله با آن هستند. در این میان برخی از کشور‌ها به دلیل نوظهور بودن چنین ویروسی توان یا قدرت لازم برای مقابله با آن را نداشتند و به همین دلیل هم علاوه بر استفاده از سیستم درمانی خود از ظرفیت نیرو‌های مسلح کشورشان نیز استفاده کردند. جمهوری اسلامی ایران نیز که پیش‌تر تجربه رونمایی و دفع خطر برخی از ویروس‌ها و بیماری‌ها مانند انواع آنفلوآنزا را داشت علاوه بر استفاده از ظرفیت درمانی، برای نخستین بار در جهان از ظرفیت نیرو‌های مسلح خود در سطوح مختلف برای مقابله با کروناه بهره برد.

نیرو‌های چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز بخشی از حضور نیرو‌های مسلح کشورمان تحت قرارگاه پدافند زیستی امام رضا (ع) برای مقابله با کرونا بودند. در این میان البته نیروی زمینی ارتش به علت نقش محوری خود فعالیت‌های بیشتری را در میدان مقابله با ویروس کرونا انجام داده که جزئیات آن را از امیر سرتیپ دوم پزشک بهزاد موذنی رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش جویا شدیم.

متن حاصل از این گفت‌وگو در ادامه آمده است:

باشگاه خبرنگاران جوان: در ابتدا درباره آخرین اقدامات نیروی زمینی ارتش به عنوان یک نیروی محوری در مقابله با ویروس کرونا توضیح بفرمائید.

امیر موذنی: نیروی زمینی ارتش در راستای ماموریت‌های خود در بحث مبارزه با ویروس کرونا از همان روز‌های اول به دستور امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش  و امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش با تمام قوا به صورت آفندی وارد این میدان شد. در روز‌های اول با صدور دستورالعمل‌های بهداشتی، پیشگیری و مراقبت‌های لازم در پادگان‌ها از ورود این ویروس منحوس به مراکز آموزشی و پادگان‌ها جلوگیری کردیم و در این امر هم کاملا موفق بودیم.

بعد از اینکه در شهر قم ویروس کرونا شناسایی شد و دو تن از هموطنان ما به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کردند، قرارگاه پدافند زیستی امام رضا (ع) در ارتش تشکیل شد و ما در راستای آن رزمایشی را در اداره، بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش تشکیل دادیم و اعلام کردیم که توانمندی‌های مبارزه با این بیماری را داریم. نخستین منطقه‌ای که از ما درخواست شد تا به صورت مستقیم برای مبارزه با کرونا وارد شویم شهرستان قم بود که در روز ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۸ با یک بیمارستان کاملا مجهز ۵۰ تخت خوابی وارد این شهر شدیم و خدمات رسانی به مردم شهید پرور قم را آغاز کردیم.

موذنی

ما در این بیمارستان در هر روز به طور متوسط حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر را ویزیت می‌کردیم و از هجوم افرادی که مشکوک به کرونا بودند به ۴ بیمارستان مرجع کرونایی در قم جلوگیری می‌کردیم که این فعالیت‌ها به کنترل این بیماری در شهر قم کمک‌های شایانی کرد. پس از این هم ما بنابر ضرورت، این مکان را به بیمارستان و نقاهتگاه تبدیل کردیم و در همین راستا نیز در آن محل ۲۰۰ تخت نقاهتگاهی نیز احداث شد.  

شهرستان رشت، دومین شهرستانی بود که ما برای مقابله با ویروس کرونا و بنابر نیازی که در آن جا وجود داشت یک بیمارستان صحرایی در آن جا احداث کردیم. ما از همان روز‌های نخست علاوه بر احداث بیمارستان فعالیت‌هایی همچون رفع آلودگی و گندزدایی اماکن و محل‌های تجمع مثل ایستگاه‌های راه آهن، ترمینال‌ها و مساجد را هم انجام دادیم. البته ما در اماکن مذهبی همچون حرم امام رضا (ع) در مشهد، حرم شاهچراغ در شیراز و سایر اماکن مذهبی نیز فعالیت‌های ذکرشده را انجام دادیم.

این فعالیت‌ها تقریبا در ۲۱۱ شهر و شهرستان اجرا شد و ما در این شهرها فعالیت‌های رفع آلودگی را انجام داده‌ایم.

مشهد مقدس، ارومیه و شیراز دیگر شهرهای بودند که بنابر نیاز در آنجا بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه بر پا شد. در مجموع ۲۱۱ نقاهتگاه در داخل و خارج از پادگان‌ها برپا کردیم که در آن‌ها بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ تخت نقاهتگاهی احداث شد.  

ماسک را به عنوان لباس نظامی تعریف کردیم

باشگاه خبرنگاران جوان: یکی از کارهای مهم نیروی زمینی ارتش در مقابله با ویروس منحوس کرونا ایجاد نقاهتگاه در تهران بود، چه شد که این نقاهتگاه تاسیس شد؟

امیر موذنی: ۴ فروردین ماه بود که بنابر ضرورت ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا در تهران قرار شد تا نیروی زمینی ارتش ظرف ۴۸ ساعت یک نقاهتگاه را برپا کند که این ماموریت به اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش واگذار شد. ما به لطف خدا و با تدبیر فرمانده نیروی زمینی ارتش و امکاناتی که در سطح این نیرو بود موفق شدیم تا طی ۴۸ ساعت بزرگ‌ترین بیمارستان و نقاهتگاه را در سطح خاورمیانه در آن روز افتتاح کنیم. در این بیمارستان ۵۰ تخت ICU، اتاق عمل و مراقبت‌های ویژه و ۲ هزار تخت نقاهتگاهی آماده استفاده شد و از ۶ فروردین ماه آمادگی داشت تا بیماران کرونایی را پذیرش کند.

در ادامه کار هم بنابر ضرورت در هر شهری که اعلام نیاز می‌شد تا بیماران کرونایی بستری شوند ما آماده بودیم؛ ما در ۲۴ استان ۲۸ بیمارستان داریم که در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته است. هنگامی که رهبر انقلاب دستور دادند تا ۱۰۰ درصد امکانات بیمارستانی نیرو‌های مسلح در اختیار بیماران کرونایی قرار بگیرد، این دستور بلافاصله عملیاتی شد و از این به بعد هم بیشتر بیمارستان‌های نیروی زمینی ارتش بیماران کرونایی را پذیرش می‌کنند. یکی از توفیقاتی که در این حوزه رخ داد این بود که مرگ و میر‌های ما از میانگین مرگ و میر جامعه ۲ درصد کم‌تر بوده است.  

موذنی

کنترل بیماری کرونا در پادگان‌های ما نیز به خوبی انجام شد و کم‌ترین تلفات را در این مراکز داشتیم. جا دارد که بگویم تمام برنامه‌های آموزشی اعم از کارکنان وظیفه که هر ماه به ما اضافه می‌شوند و کارکنان کادر از دانشگاه افسری امام علی (ع) و سایر کارکنانی که در مراکز درجه داری دوره‌های آموزشی حضور دارند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در حال طی دوره‌های خود هستند.  

این وضعیت در مرز‌هایی که نیروی زمینی ارتش در آن‌ها حضور دارد نیز به صورت مرتب رصد شده است و ما بهترین شرایط را در بین سایر همرزمان خود که در مرز‌ها در حال پاسداری از مرز‌ها هستند را داریم. در ایام پس از شیوع ویروس کرونا ماسک به عنوان لباس نظامی تعریف و این موضوع در نیروی زمینی ارتش نهادینه شده است. مواد ضد عفونی کننده انفرادی در اختیار همه افراد قرار داده شد و عملیات رفع آلودگی و رعایت فاصله‌های اجتماعی در آسایشگاه‌ها به صورت کامل انجام شد و تا زمانی که ممکن بود تمام کلاس‌ها در فضای باز برگزار می‌شد. با یاری خداوند اکنون وضعیت خوبی در پادگان‌ها داریم و به پدر و مادر‌هایی که فرزند سرباز دارند اطمینان خاطر می‌دهم که فرزندان آن‌ها در پادگان‌های ما با کنترل‌هایی که در حال انجام آن هستیم در یک محیط امن هستند و ما می‌توانیم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی این بیماری را به خوبی کنترل کنیم.

صدور اولین دستورالعمل پیشگیری و مقابله با کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی ارتش و نیروی زمینی ارتش در ۱۰ بهمن 

باشگاه خبرنگاران جوان: در صحبت‌های خود به تاریخ ۱۲ اسفندماه که در آن دو نفر از مردم قم فوت کردند، اشاره کردید؛ من به خاطر دارم که در همان ایام ابتدایی شیوع کرونا امیر دریادار سیاری با حضور در گفت‌و‌گوی ویژه خبری گفت که ما اطلاع داشتیم که کرونا زودتر از روز ذکر شده وارد ایران شده و به همین دلیل هم شائبه‌هایی ایجاد شد. داستان از چه قرار بود؟ چون صحبت هایی بود که در بین مردم وجود داشت و موید این موضوع بود که کرونا از آبان ماه وارد ایران شده بود؟

امیر موذنی: اگر به پاییز سال گذشته بازگردیم، شیوع آنفلوآنزا در سال گذشته زودتر از سال‌های قبل آغاز شد. یعنی پیک آنفلوآنزا در سال‌های قبل دی و بهمن بود؛ اما این پیک در سال گذشته به ماه‌های آبان و آذر رسید. همکاران ما در اپیدمیولوژی و طب پیشگیری پیش بینی می‌کردند که ما در بهمن ماه یک پیک دیگر از بیماری را  خواهیم داشت. به همین دلیل هم ما اولین دستور العمل را در ۱۰ بهمن ماه سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی ارتش و نیروی زمینی ارتش صادر کردیم که یک بیماری تنفسی در حال شیوع است که شباهت بسیاری به آنفلوآنزا دارد، ولی آنفلوآنزا نیست.  

به همین دلیل هنگامی که ۳۰ بهمن ماه اعلام شد که دو نفر در قم به دلیل ابتلا به کرونا فوت کردند، چون یک ماه قبل این بیماری در چین رصد شده بود؛ غافلگیر نشدیم، چون که تمام تمهیداتی که باید برای بیماری‌های حاد تنفسی در پادگان‌ها برای جلوگیری از آنفلوآنزا انجام می‌دادیم، انجام دادیم. خوشبختانه رصد‌های ما درست بود و در پادگان‌ها که نخستین جاهایی هستند که بیماری‌های مسری در آنجا شیوع پیدا می‌کنند این اتفاق رخ نداد. در همین راستا و با رصد اطلاعاتی که درباره کرونا و شیوع آن در تمام کشور‌ها داشتیم توانستیم تا با استفاده از سامانه‌ای که مراقبت بیماری‌های واگیر را جزو دستورالعمل‌هایی می‌داند که در همه پادگان‌ها نهادینه شده به این قدرت رسیدیم که در برابر بیماری کرونا غافلگیر نشویم و تا امروز نشان دادیم که همان آمادگی به ما کمک کرد که هم توان رزم خود را حفظ کنیم و هم در کنترل بیماری نسبت به جمعیت کشوری وضعیت بهتری داشته باشیم.

موذنی

حالت آفندی نیروی زمینی ارتش در مقابل ویروس کرونا 

باشگاه خبرنگاران جوان: ۱۰ اسفندماه سال گذشته بود که اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش یک رزمایشی را برگزار کرد و امیر حیدری در همان مراسم اعلام کرد که هدف نیروی زمینی برخورد تهاجمی و آفندی با بیماری کروناست. برخی شاید متوجه این موضوع نشده باشند لطفا درباره این موضوع توضیح بدهید.

امیر موذنی: ما در علم پیشگیری باید اقداماتی را انجام دهیم که کمک کنیم تا افراد کم‌تر بیمار شوند. حالت آفندی که ما در نیروی زمینی ارتش برای مقابله با بیماری کرونا گرفتیم این بود که برای مقابله با این بیماری وارد میدان شویم. به همین منظور هم اقداماتی مانند رفع آلودگی، جداسازی و فاصله گذاری اجتماعی، کنترل مبادی ورودی شهرها، غربالگری افراد و برخی دیگر از اقدامات که همان در صحنه بودن است  انجام شد که از نظر نظامی به معنای هجوم بردن و اجرای کار آفندی است. ما منتظر نبودیم که ببینیم ویروس چه کار می‌کند و پس از آن به دنبال راهکار برای مقابله با آن باشیم.  

به همین دلیل هم با دید و نگاهی که فرمانده نیروی زمینی ارتش داشت این روحیه به تمام افراد این نیرو تزریق شد و ما در ایام عید نوروز که این بیماری در حال اوج گیری بود ۶۰ هزار نفر از کارکنان خدوم نیروی زمینی ارتش که ۱۲ هزار نفر از آن‌ها کادر درمان بودند و بقیه نیرو‌ها از دوستان و همرزمان من در بخش‌های ش. م. ه و مبارزه با بیماری‌ها بودند  با این بیماری مقابله کردند. به همین دلیل چادر‌هایی در مبادی ورودی و سطح شهر‌ها ایجاد شد و تمام افراد غربالگری  می‌شدند. توزیع ماسک و مواد ضد عفونی کننده از سایر کار‌هایی است که نشان داد برخورد ما با بیماری کرونا تهاجمی بوده است.  باید به این نکته توجه کنیم که رمز موفقیت ما در آمادگی بالا و غافلگیرنشدن بود.

نقاهتگاه تهران نیروی زمینی ارتش با توجه به پیش بینی وخامت اوضاع در ۱۴ و ۱۵ فروردین برپا شد

باشگاه خبرنگاران جوان: هنگامی که مجتمع نقاهتگاهی تهران در عید نوروز در تهران تاسیس شد، بسیاری می گفتند که این یک کار تقلیدی از کشورهای خارجی است، اما آمارها خلاف این موضوع را نشان داد. بفرمائید که چگونه به این ایده رسیدید؟

امیر موذنیهنگامی که این دستور در ۴ فروردین ماه امسال صادر شد ما با توجه به رصد‌هایی که داشتیم پیش بینی می‌کردیم که با وضعیتی که شیوع کرونا در آن روز‌ها داشت تمام ظرفیت بیمارستان‌ها در روز‌های ۱۴ و ۱۵ فروردین تکمیل خواهد شد. به جرات می‌توانم بگویم جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که از قوای نظامی خود در جهت درمان استفاده کرد. اگر به خاطر داشته باشید در آن روز‌ها سایر کشور‌ها مانند اسپانیا، آلمان، ایتالیا و فرانسه از قوای نظامی خود در جهت کنترل مردم و قرنطینه استفاده می‌کردند. یعنی روش آن‌ها بدین گونه بود که قرنطینه کنند و نگذارند مردم در سطح شهر وارد شوند.

موذنی

اولین کشوری که نیرو‌های مسلح خود را برای موضوعات درمانی وارد کار کرد ایران بود و برای همین منظور هم نقاهتگاه بزرگ خود را در نمایشگاه بین المللی تهران احداث کرد. من به خاطر دارم که از کشور چین برای بررسی روند درمانی و کنترل بیماری کرونا به ایران آمدند. عصر روزی که این مرکز افتتاح شد به این نقاهتگاه آمدند و از دیدن آن شگفت زده شدند؛ چرا که مشاهده می‌کردند ارتش یک کشور بیمارستانی را به شکل بومی و با دانش متخصصان خود که به سامانه‌های گوناگون مجهز شده و آمادگی پذیرش ۲ هزار بیمار را دارد احداث کرده است. ۴۸ ساعت پس از اینکه خبر تاسیس نقاهتگاه توسط ارتش ایران در رسانه‌ها منتشر شد ایتالیا اولین کشوری بود که استادیوم‌های ورزشی خود را به ارتش آن کشور اختصاص داد و از ارتش خود درخواست کرد تا در استادیوم‌های این کشور نقاهتگاه تاسیس کند.

ارتش کشور ما الگویی شد برای سایر کشور‌های اروپایی که مدعی بهداشت و سلامت هستند. آن‌ها گفتند ما هم باید از جمهوری اسلامی ایران الگوبرداری کنیم، چرا که ارتش این کشور با وجود تمام تحریم‌ها و فشار‌های بین المللی که برای تامین دارو و تجهیزات بر روی این کشور وجود دارد توانسته است تا به تنهایی برای کمک به وزارت بهداشت وارد عمل شود و بار مبارزه با این ویروس منحوس را بر عهده بگیرد.  

چرا نقاهتگاه نیروی زمینی ارتش در تهران ۲ هزار تخت نقاهتگاهی داشت؟

باشگاه خبرنگاران جوان: شما گفتید که در نقاهتگاه تهران تعداد ۲ هزار تخت نقاهتگاهی برای بیماران کرونایی پیش بینی کرده بودید. این عدد ۲ هزار از کجا تعیین شد؟ آیا محاسباتی که طبق گفته شما برای بیماران کرونایی در پایان عید نوروز انجام شده بود در تعیین این مقدار تاثیرگذار بود؟

امیر موذنی: آن روز‌ها تقریبا ۲۱ بیمارستان  در تهران برای مقابله با ویروس کرونا و بستری بیماران محیا شده بود که  بیمارستان‌های هاجر و خانواده از نیروی زمینی ارتش، بعثت از نیروی هوایی ارتش، بیمارستان گلستان نیروی دریایی ارتش و همچنین ظرفیت‌های درمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی از این جمله بودند. شیوع بیماری در آن روز‌ها به نحوی بود که پیش بینی می‌شد ظرفیت بیمارستان‌ها در ۱۰ فروردین تکمیل شوند. ما این نقاهتگاه را به صورت یک محل پیش بیمارستانی در نظر گرفته بودیم و هم به عنوان محلی برای افرادی که پس از بهبودی در بیمارستان می‌توانستیم دوره بهبودی آن‌ها را در این محل کوتاه کرده و تخت‌های بیمارستانی خود را سریع‌تر خالی کنیم. ما در این محل، ۵۰ تخت ICU نیز برای بیماران بد حال پیش بینی کرده بودیم که با یاری خداوند و همچنین اقداماتی که برای در خانه ماندن و رعایت اصول بهداشتی توسط مردم انجام شد نیاز نشد تا از این محل به شکلی که پیش بینی می شد استفاده کنیم. البته ما آن زمان این آمادگی را در همه کشور ایجاد کرده بودیم.  

ما در پادگان ها نیز اجرای قرنطینه را در سه سطح داریم. در بیماری های واگیردار پیش بینی و پیشگیری رکن اصلی مبارزه با آن بیماری است.

موذنی

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا هم اکنون نیز نقاهتگاهی که در نمایشگاه بین المللی دایر شده بود، برپاست؟ آیا در صورت لزوم به این نقاهتگاه امکان برپایی مجدد آن وجود دارد؟

امیر موذنی: نقاهتگاه ۲ هزار تختخوابی برپا نیست، ولی هم اکنون ۲۱۱ نقاهتگاه در پادگان‌ها مستقر داریم. ما آمادگی برپایی مجدد نقاهتگاه ۲ هزار تختخوابی که قبلا برپا شده بود را داریم و هم اکنون نقاهتگاهی که ما در شیراز بنا بر نیاز دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کرده بودیم را به یک محل پیش بیمارستانی با ۲۰۰ تختواب تبدیل کردیم و هم اکنون نیز برای کمک به دانشگاه علوم پزشکی شیراز آماده پذیرش بیماران برای کنترل بیماری است.  

ساخت دستگاه رفع آلودگی با پلاسمای سرد در محیط‌های بسته در جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به اینکه ما امسال شاهد رونمایی از دستاورد‌های متفاوت نیروی زمینی ارتش به خصوص در حوزه سخت افزاری بودیم، نیروی زمینی ارتش در مجموع چه دستگاه‌هایی را برای مبارزه با کرونا طراحی کرد و ساخت؟

امیر موذنی: یکی از دستگاه‌هایی که برای رفع آلودگی محیط‌های بسته در جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش ساخته شد، دستگاهی است که با پلاسمای سرد قابلیت این را دارد که با اوزونی که تولید می‌کند ویروس را در محیطی به وسعت ۱۲۰ تا ۱۵۰ متر از بین ببرد. این دستگاه تمام تاییدیه‌های مورد نیاز را از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو دریافت کرد و هم اکنون نیز در اماکن مختلف استفاده می‌شود. یکی دیگر از تجهیزاتی که تولید شد اَبَردستگاه‌هایی بود که در سازمان جهاد خودکفایی و صنایع شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش ساخته شدند که می‌توانستند با استفاده از تکنولوژی موتورجت، محیط بسیاری را در سطح شهر ضد عفونی کند.

 خودرو‌هایی که در زمان جنگ رفع آلودگی ش. م. ر را انجام می‌دادند هم به کمک ما آمدند و با ایجاد تغییراتی در بدنه آن‌ها این امکان به وجود آمد تا مه پاش‌هایی بر روی این خودرو‌ها نصب شود و در رفع آلودگی به ما کمک کنند. کار ساخت کیت‌های تشخیصی یکی از کار‌های دیگری بود که در دانشگاه علوم پزشکی ارتش انجام شد و با همکاری نیروی زمینی ارتش کار‌های خوبی را برای ثبت آن انجام دادند. آزمایشگاه تشخیص را در دانشگاه علوم پزشکی ارتش راه اندازی کردیم و اکنون هم در حال کار بر روی چند طرح تحقیقاتی در حوزه ساخت واکسن و داروی کرونا هستیم که در موعد مناسب درباره آن ها صحبت خواهیم کرد.

موذنی

نیروی زمینی ارتش در حال کار بر روی واکسن کروناست

باشگاه خبرنگاران جوان پس می‌توان گفت که بخش بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش یکی از مراکزی است که درباره واکسن کرونا در حال مطالعه و تحقیق است؟

امیر موذنی: همکاران متخصص ما یک گروهی را برای این کار تشکیل داده اند و افرادی از دانش پژوهان و نخبه‌های علمی در آن حضور دارند. باید به این نکته هم اشاره کنیم هنگامی که یک دارو و یا واکسن تولید می‌شود باید مراحلی را از جمله وزارت بهداشت، محیط زیست، انیستیتو پاستور و مرکز تحقیقات واکسن طی کند و ما هم این افراد را مامور کردیم تا در این خصوص با ما همکاری کنند. البته مهم نیست که این واکسن توسط چه ارگان و یا دستگاهی در ایران تولید می‌شود، بلکه آنچه اهمیت دارد این است که تمام توان کشور در یک جا جمع شود و بتوانیم با استفاده از همین توان هر چه زودتر این ویروس را از بین ببریم.

باشگاه خبرنگاران جوانیکی از مواردی که در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا اولویت دارد استفاده از ماسک و دستکش و مواد ضد عفونی کننده است؛ فعالیت‌های نزاجا در این حوزه چگونه بوده است؟

امیر موذنی: ما در پادگان شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش از ابتدای شیوع کرونا تولید ماسک و مواد ضد عفونی کننده را داریم و این کار با قوت ادامه دارد. ما یک ابتکار جدید هم برای مقابله با ویروس کرونا به خرج دادیم و با استفاده از ضایعات دستگاه‌های کلر زنی که در پادگان‌های خود داشتیم محلول آب ژاول که برای ضد عفونی کردن به کار می‌رود را تولید می‌کنیم. این کار به طور گسترده و وسیع در پادگان شهید زرهرن و پادگان‌هایی که این دستگاه در آن‌ها وجود دارد و آب مصرفی پادگان را الکترولیز می‌کند در حال انجام است.  

در حوزه ماسک هم با استفاده از کارگاه‌های کوچک که در بسیاری از شهر‌ها و پادگان‌ها وجود دارد  تولید آن انجام می‌شود. لباس حفاظتی یا گان نیز از ۱۲ اسفندماه در داخل اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش تولید می‌شود  و همکاران عزیز من در بیمارستان‌ها از لباس‌های تولیدی نزاجا استفاده می‌کنند.  

موذنی

ما در بحث روانشناسی بیماران کرونا نیز ورود کردیم، چون هنگامی که یک بیماری مزمن می‌شود آثار روحی و روانی آن برای افراد ایجاد می‌شود و روانشناسان و روانپزشکان در حال کار انجام کارهای تحقیقاتی بر روی این موضوع هستند. ۵ کتاب، مقاله و دست نامه تاکنون در اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش چاپ شده و در حال استفاده است. دستورالعمل‌های تغذیه و مراقبت‌های کمک تغذیه‌ای که باید انجام می‌شده در دست نامه‌هایی تهیه و به پادگان‌ها ارسال شده است.  

کنترل ورود و خروج اهالی خانه‌های سازمانی و مهمانان آن‌ها طبق دستورالعمل‌های صادر شده بخشی از کار‌های دیگری است که در حال انجام آن هستیم. ماسک‌های تولیدی نیروی زمینی ارتش به طور وسیع در خانه‌های سازمانی توزیع می‌شوند و همکاران ما در بسیج کمک‌های بسیاری را در تسهیل این امر انجام می‌دهند.

تلاش می‌کنیم تا با انجام فعالیت‌های ذکر شده شعار ارتش فدای ملت را به منصه ظهور برسانیم؛ چرا که نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از بحران‌های طبیعی مثل سیل و زلزله نقش و عملکرد مهمی داشت و در سیل آق قلا نیز این حضور به قدری سریع انجام شد که رهبر انقلاب فرمودند که نیروی زمینی ارتش حتی سریع‌تر از ستاد بحران در آنجا حاضر شد.

 

ساخت رُبات کمک بهیار در نیروی زمینی ارتش

باشگاه خبرنگاران جوان: امیر اخیرا یک دستگاه و رُبات کمک بهیار در نیروی زمینی ارتش ساخته شد، درباره ایده ساخت و کارکردهای این دستگاه و سایر دستگاه های مشابه نیز توضیح بفرمائید.

امیر موذنی: همکاران ما در سازمان جهاد خودکفایی رُبات‌های متفاوتی را با کارکرد‌های مختلف طراحی کرده بودند. یکی از رُبات‌ها رُباتی بود که برای حمل مجروح در میدان نبرد طراحی شده و می‌تواند بیمار را بر روی برانکارد گذشته و از منطقه خارج کند. البته رُبات‌های دیگری مانند رُبات‌های حامل مهمات نیز طراحی و ساخته شده بود که کاربرد‌های مهمی داشتند.

هنگامی که ویروس کرونا شیوع پیداکرد، مسئولان طراحی سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش رُبات پرستار را طراحی کردند که چند وقت گذشته رونمایی شد. این روبات در بیمارستان‌ها به صورت عملی آزمایش و جواب هم داده است. این رُبات می‌تواند دارو و غذای بیمار را بالای سر او ببرد و در واقع یک رابط خیلی خوب برای پرستارانی است که باید بر بالین بیماران حاضر شوند. این رُبات کمک می‌کند تا مواجهه پرستاران و کادر درمان بر بالین بیمار کم‌تر شود تا خطر ابتلای کادر درمان به این ویروس کم‌تر شود. نتایج آزمایش‌های این رُبات موفقیت آمیز بوده و منتظریم تا تاییدیه‌های لازم را دریافت کند و وارد بازار شود.

طبق آمار، کادر درمان نسبت به مردم عادی ۲۰ برابر بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند و هر چه ما بتوانیم مواجهه آن‌ها با بیماران را تامین کنیم احتمال ابتلای آن‌ها از این طریق کم‌تر می‌شود. البته در آینده دستاورد‌های جدیدتری نیز وارد میدان خواهد شد. دستاورد‌های سال‌های اخیر نشان دهنده این است که تحریم‌ها اثری ندارند و ما با استفاده از نیروی جوان خود می‌توانیم به دستاورد‌های خوبی برسیم که این گونه هم بوده است. یعنی هر چه فشار‌ها بیشتر می‌شود توانمندی‌های ما نیز بیشتر می‌شود.  

نیروی زمینی ارتش تاکنون ۷ شهید سلامت را تقدیم کرده است

باشگاه خبرنگاران جوان: نیروی زمینی ارتش نیز همانند سایر بخش‌های کشور به خصوص نیرو‌های مسلح در راه مبارزه با ویروس کرونا چه تعداد شهید تقدیم کرده است؟

امیر موذنی: رزمندگان خط اول مبارزه با کرونا کادر درمانی مانند پزشکان و پرستاران هستند. همکاران من در این حوزه شامل پزشکان عمومی و متخصص، طب اورژانس، کادر پرستاری، پزشکان تغذیه، پیراپزشکی، آزمایشگاه، رادیولوژی، خدمات و رانندگان آمبولانس هستند. حتی عزیزانی که در آشپزخانه‌های بیمارستان هستند نقش موثری در مقابله با کرونا دارند. ما از موج اول کرونا در بیمارستان‌های نیروی زمینی ارتش مشغول خدمت به بیماران کرونایی بودیم، این بیمارستان‌ها مانند بیمارستان هاجر که از روز اول به طور کامل در اختیار بیماران کرونایی بودند و با تمام توان خود در این راه تلاش می‌کنند. در این بیمارستان برخی از کادر درمان دچار کرونا شدند و خوشبختانه هیچ شهیدی در بیمارستان هاجر نداشتیم.

بیمارستان خانواده نیروی زمینی ارتش دیگر بیمارستانی بود که درگیر کرونا بود و در آن جا همکار عزیزمان شهید عیسی آبادی از فیزیوتراپیست‌های ما بود که بر بالین بیماران می‌رفت و از رزمندگان دفاع مقدس نیز بود که در مبارزه با ویروس کرونا به شهادت رسید. همکار دیگر ما سرهنگ مرتضی خوشبخت از همکاران علوم آزمایشگاهی از نخستین افرادی بود که از همان روز‌های اول شیوع کرونا یعنی در ۱۲ اسفندماه به شهر قم رفت و آزمایشگاه بیمارستان شهید هجرتی نیروی زمینی ارتش در قم به شهادت رسید.  

موذنی

خانم دکتر مرضیه روشندل فوق تخصص نوزادان در بیمارستان تبریز به شهادت رسید. دکتر موسوی از اولین شهدای سلامت نیروی زمینی ارتش در گرگان بود که در روز‌های اول مقابله با ویروس کرونا به شهادت رسید. دکتر موسوی با وجود اینکه عمل قلب باز انجام داده بود و از دوران دفاع مقدس هم مجروحیت داشت و باید در روستای خود در گالیکش روستای محل زادگاه خود در استراحت کامل به سر می‌برد، اما به صورت داوطلبانه طبابت کرد و به شهادت رسید.  

شهید هادی رضایی در شورای پزشکی ما که مرتب با جانبازان دفاع مقدس در ارتباط بود به درجه رفیع شهادت رسید. همکار عزیز ما سهیلی فرد در دانشگاه افسری مسئول نقاهتگاه و بخش قرنطینه بود که در مقابله با ویروس کرونا با سابقه ۲۹ سال خدمت به شهادت رسید. شهید حاجی بابایی یکی دیگر از شهدای نیروی زمینی ارتش در پادگان مرند بود که به شهادت رسیدند. دیگر همکار شهید ما در پادگان تیپ ۱۷۷ زرهی نزاجا که از پزشک یاران این پادگان بود نیز به شهادت رسید. نیروی زمینی ارتش تاکنون ۷ شهید سلامت را تقدیم کرده است.

همه کادر درمان نیروی زمینی ارتش آماده مبارزه با ویروس کرونا هستند و یا در این راه پیروز می‌شوند و یا اینکه به فیض شهادت نائل می آیند, چرا که ما پیمان بسته ایم هنگامی که روپوش سفید می‌پوشیم و لباس نظامی گری بر تن داریم و تا هنگامی که جان در بدن ماست و خونمان در گردش هست فدای ملت باشیم. رزمنده‌های این صحنه، نبرد کار بسیاری سخت تری دارند، چون مشخص نیست که دشمن از کجا و به چه شکلی حمله می‌کند و نمی‌توان کار ایذایی در مقابل آن انجام داد. کادر درمان در مواجهه با ویروس کرونا تا ۲۰ برابر بیشتر شانس درگیری و ۵۰ درصد بیشتر شانس شهید شدن دارند؛ اما این مانع از اشتیاق آنها برای کمک رسانی نمی‌شود و ما تا آخرین لحظه در این راه ثابت قدم هستیم. 

قرارگاه پدافند زیستی نیروی زمینی ارتش  برای مقابله با کرونا ۳۰ جلسه برگزار و ۴۰۰ مصوبه صادر کرده است

باشگاه خبرنگاران جوان: همکاری بخش بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش با قرارگاه بهداشتی امام رضا (ع) که شامل سایر نیروهای مسلح نیز می شود چگونه است؟

امیر موذنی: براساس سلسله مرتب ستاد کل نیرو‌های مسلح، یک قرارگاه پدافند زیستی به نام قرارگاه امام رضا (ع) به ریاست سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری در ستاد کل نیرو‌های مسلح تشکیل شد. در راستای فعالیت این قرارگاه، قرارگاه‌های پدافند زیستی در وزارت دفاع، ارتش، سپاه پاسداران، بسیج و نیروی انتظامی تشکیل شدند که فرماندهان این قرارگاه‌ها روسای ستاد یا معاون هماهنگ کننده آن‌ها هستند که در ارتش جمهوری اسلامی ایران مسئولیت این قرارگاه بر عهده امیر دریادار سیاری است. در نیروی زمینی ارتش نیز این مسئولیت بر عهده امیر سرتیپ جهانشاهی و روسای بهداری ادارات بهداشت و درمان همه یگان‌های نیروی زمینی ارتش دبیران این قرارگاه هستند.

موذنی

روش کار هم بدین گونه است که هر دستورالعملی که طبق سلسله مراتب از ستاد کل نیرو‌های مسلح صادر شود به این قرارگاه‌ها ابلاغ می‌شود. طبق این دستورالعمل‌های جلسات مرتبط نیز در این قرارگاه‌ها برگزار می‌شود که سهم قرارگاه پدافند زیستی نیروی زمینی ارتش برگزاری ۳۰ جلسه و صدور ۴۰۰ مصوبه در این حوزه بوده است؛ البته باید به این نکته اشاره کنم که تصمیمات ما تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا نیز هست. علاوه بر این هم دستورات داخل پادگانی که در راستای ماموریت‌های خودمان نیز هست را انجام می‌دهیم.  

به طور مثال در هفته‌های گذشته که تهران دو هفته تعطیل بود ما هم نیرو‌های خود را طبق این دستورالعمل تعدیل کردیم و در همین جهت حرکت می‌کنیم. ما در نیرو‌های مسلح کاملا با هماهنگی یکدیگر و طبق سلسله مراتب در حال انجام کار‌ها هستیم. البته در بیمارستان‌های خود به روسای آن‌ها اختیار کامل دادیم تا براساس نیازی که دانشگاه‌های علوم پزشکی و استانداری‌های محترم دارند نهایت همکاری را با آن‌ها داشته باشند.  

آمادگی کامل بالگردهای هوانیروز ارتش برای جابجایی بیماران و ضد عفونی کردن معابر

باشگاه خبرنگاران جوان: هوانیروز ارتش در حوزه بهداشت و درمان و استفاده از توان این یگان در ضد عفونی کردن معابر چه بود؟

امیر موذنی: همکاران عزیز ما در هوانیروز ارتش چند فروند را بالگرد را به کمک سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش به تجهیزات ضد عفونی کننده و گند زدایی مجهز کردند. بالگرد‌های مجهز شده هم امکان رفع آلودگی دارند و هم امکانات جابجایی بیماران را. همان طور که مستحضرید بالگرد‌های هوانیروز ارتش در چند سال اخیر با اورژانس کشوری در شهر‌های مختلف همکاری دارند و اگر نیاز باشد می‌توانیم با بالگرد‌های خود بیماران را حمل کنیم. البته طبق آخرین توصیه‌های پزشکی نباید بیماران کرونایی جابجا شوند.

توزیع بیش از ۱۰ میلیون ماسک و میلیون‌ها لیتر مایع ضد عفونی کننده توسط نیروی زمینی ارتش

باشگاه خبرنگاران جوان: فعالیت های مردم یاری نیروی زمینی ارتش در حوزه توزیع ماسک و مواد ضد عفونی کننده چگونه است؟

امیر موذنی: ما در هر جایی که نقاهتگاه و ایستگاه غربالگری ایجاد کردیم، توزیع ماسک و مواد ضد عفونی کننده را هم در آنجا داشته ایم. طبق آمار ما بیش از ۱۰ میلیون ماسک و میلیون‌ها لیتر مایع ضد عفونی کننده را در بین مردم توزیع کردیم. در ماه مبارک رمضان و عید نوروز بسته‌های کمک معیشتی را در بین مردم نیازمند توزیع کردیم. چندین مرحله اهدای خون در نقاهتگاه‌های نیروی زمینی ارتش انجام شده است. در چند وقت اخیر که کمبود خون در کشور ایجاد شد، سربازان و کادر نیروی زمینی ارتش در پادگان‌های نزاجا با هماهنگی ما در حال اهدای خون هستند.  

باشگاه خبرنگاران جوان: کلام آخر...

امیر موذنی: در پایان لازم است تا از همه همکاران عزیزم در سطح کشور در وزارت بهداشت، نیرو‌های مسلح، بسیج، محققان، نخبه ها، رسانه ها، کادر درمان در نیرو‌های مسلح، فرماندهان نیرو‌های مسلح و همه افرادی که در مبارزه با ویروس منحوس کرونا نقش داشته اند تشکر کنم.

انتهای پیام/

 

منبع : خبرنگاران جوان

https://www.mesaghnews.com

http://fateh.loxblog.com


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: امیر موذنی گفت‌وگوی تفصیلی باشگاه خبرنگاران جوان ماسک لباس نظامی نیروی زمینی ارتش واکسن کرونا

تاريخ : جمعه 5 دی 1399 | 21:32 | نویسنده : فاتح |
آیا آمریکا به ایران حمله نظامی می‌کند؟
نشنال اینترست: آمریکا واقعا از عراق خارج نمیشود
افشاگری روزنامه آمریکایی از کمک گوگل در نسل‌کشی مردم غزه
مخالفت روسیه با صلح، ترامپ را مجبور به تحریم علیه مسکو می‌کند؟
کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران:
تحلیل اظهارات ترامپ: سرآغاز یک نمایش شکست‌خورده دیگر علیه ایران
سخنرانی «و اینک آخرالزمان ۵» - روایت عهد (۶۶)
۴۷ جنگنده و ۱۹ کشتی جنگی ارتش چین از خط حائل جزیره تایوان عبور کردند
مشکل شما کارنامه است نه قلنبه سلنبه حرف زدن
گزارش مشرق از تحولات میدانی شمال سوریه؛
شکار کودک کشان صهیونیست توسط
سیاست خارجی جای تک‌روی نیست
اعترافات خطرناک شبکه جاسوسی آمریکایی و صهیونیستی در یمن
ژنرال‌های صهیونیست پشت دروازه‌های «لنینگراد دوم» زمین گیر شده‌اند/ «جنین» دژی تسخیرناپذیر
یادواره شهدای نیروی دریایی ارتش برگزار شد
آخرین دستاورد‌های هوانیروز ارتش به نمایش گذاشته شد
فرمانده نیروی زمینی ارتش: تمامی مراحل تسلیحاتی مورد نیاز نزاجا توسط متخصصان داخلی انجام می‌شود
تحلیلگر سیاسی عراقی: آمریکایی‌ها از ترس موشک‌ها داخل پایگاه‌های خود پناهگاه می‌سازند
مقام ارشد سابق وزارت دفاع انگلیس: ناو انگلیسی مستقر در دریای سرخ توان شلیک موشک ندارد
پنتاگون: پایگاه‌هایمان در خاورمیانه ۶۶ بار مورد حمله قرار گرفتند
قانونگذار آلمانی: ارتش ما در جنگ تنها دو روز دوام می‌آورد
ادعای رویترز: ناو آمریکایی به نفتکش توقیف شده در خلیج عدن کمک کرده است
وزارت دفاع انگلیس: یگان‌های پدافندی روسیه در مناطق عملیاتی با اوکراین تقویت شدند
من، "حسن روحانی"، حاکم ایران نبودم! / اعتدالِ اعتدالیون در قبال تحریم انتخابات
نیروهای ویژه امریکا در عمق غزه تارومار شدند
عرق شرم بر پیشانی تطهیرکنندگان برجام
فیلم/ ۱۲۰ ثانیه با کشتار جمعی رژیم صهیونیستی در بیمارستان ناصر غزه
تحولات سرزمین‌های اشغالی/ روز یازدهم
هشدار رهبر انقلاب در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی:
شناسایی ۴ مظنون و دستگیری ۲ نفر در رابطه با قتل مهرجویی
صهیونیست‌ها در آمریکا سر یک کودک فلسطینی را بریدند
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
گزارشی تکان دهنده در مورد جاسوسی رسانه‌های اجتماعی از کاربران
اعدام خیابانی به سبک پلیس آمریکا + فیلم
 گزارش انگلیسی‌ها از هزینه‌های سرسام‌آور گرمایش خانه‌های خود + فیلم
وزیر دفاع: سرریز فناوری‌های وزارت دفاع را به بخش خصوصی و صنعتی می‌دهیم
فرمانده نهاجا: حرکت بر لبه فناوری روز موجب افزایش توان بازدارندگی می‌شود
فرمانده نیروی دریایی ارتش: شورای عالی معیشت در نیروی دریایی ارتش تشکیل می‌شود
اقدامات ارتش برای برگزاری مراسم سالگرد ارتحال امام (ره)
نشان فداکاری به هفت خانواده شهید و ایثارگر ارتش اهدا شد
قطع صادرات نفت و گاز روسیه، کابوس جدید کشور‌های اروپایی
وحیدی: طالبان نیروهای خود را توجیه کند
دبیر شورای عالی امنیت ملی: ایران به هرگونه اقدام علیه امنیت خود واکنش قاطع نشان می‌دهد
وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران: با عادی سازی روابط برخی کشور‌ها با رژیم جعلی اسرائیل مخالفیم
سرلشکر باقری در دیدار وزیر دفاع چین: همکاری‌های نیروهای مسلح ایران و چین توسعه پیدا می‌کند
امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه پاکستان:
دریادار ایرانی: نداجا ۳ برنامه دریانوردی طولانی مدت در دستور کار دارد
امیر حیدری: مرزهای شرقی کشور در امنیت کامل است
رئیسی: هرگز امیدی به وین و نیویورک نداریم
یک ملت زیر یک پرچم؛ مردم ایران چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب را جشن گرفتند + فیلم و تصاویر
سایت ماه اسکین طراح قالب وبلاگ رایگان با امکانات عالی
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.